Lage bloeddruk
Sommige mensen laten meteen symptomen zien, maar andere mensen merken er soms helemaal niets van. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Een paar belangrijke factoren zijn leeftijd en lichaamsbouw. De meest voorkomende symptomen zijn, duizeligheid, vermoeidheid, hartproblemen, flauwvallen en een slap gevoel. Als je last hebt van een van deze symptomen kun je het best je bloeddruk laten opmeten.
Waar komt het door?
Een lage bloeddruk kan komen door een aantal dingen zoals, bloedverlies, medicatie, overvloed aan alcohol, een allergische reactie, uitdroging, maagproblemen en warmte. De meeste van de voorgenoemde oorzaken hebben te maken met uitdroging. Dan Sommige mensen kunnen niet tegen hitte. Hun bloedvaten zetten uit, wat een lage bloeddruk veroorzaakt. De hoeveelheid vocht in de aderen is dan te laag.
Wat kun je er aan doen?
Belangrijk tegen een lage bloeddruk is dat je voldoende zout binnen krijgt. Je kunt hiervoor mineraalwater drinken met een hoog zoutgehalte. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zoute snacks eten. Als je vaak last hebt van een lage bloeddruk, moet je ervoor zorgen dat je altijd iets zouts bij je hebt. Het is belangrijk om dan in elk geval ook even naar de huisarts te gaan om te kijken wat er nog meer aan kan worden gedaan. Een lage bloeddruk kun je ook voorkomen door stressvolle of vermoeiende situaties te vermijden. Ga op tijd naar bed, eet en drink goed en voldoende. Zo kun je ervoor zorgen dat je na elke maaltijd twee glazen water drinkt.
Er wordt vaak gevraagd of het hebben van een lage bloeddruk gevaarlijk is. Hoewel de symptomen van een lage bloeddruk erg vervelend kunnen zijn, is het niet direct gevaarlijk. Het is wel aan te raden om te proberen weer een normale bloeddruk te krijgen.